Ai decis să faci marele pas la care ai visat mereu? Felicitări! Construcția propriei case este un eveniment major și o decizie care își va pune amprenta pe termen cel puțin mediu în viața ta, așa că este esențial să calculezi corect fiecare pas.

De cele mai multe ori, calculele inițiale nu vor avea niciodată același rezultat la fața locului, așa că înarmează-te cu răbdare și realism! 🙂 Iată 3 lucruri de care să ții cont atunci când construiești o casă! (din experiența noastră, căci am fost martorii multor astfel de momente!)

Dimensiuni!

Mulți clienți cer „o casă mică”, așa cum au visat dintotdeauna, atunci când planul era încă îndepărtat și, implicit, pretențiile mici. Totuși, dacă acum ești în punctul în care poți construi o casă, actualizează-ți așteptările la nevoile actuale! Nu, nu trebuie să optezi pentru o casă în care pot locui lejer toți vecinii tăi de la bloc, însă e recomandat să nu cazi nici în extrema economiei de spațiu de care, cel puțin teoretic, te-ai săturat deja, din moment ce ai luat decizia de a construi o casă.

N-ar fi eficient să trebuiască modificări ulterioare atunci când vei realiza că spațiul nu e suficient, compartimentarea nu este optimă sau poate numărul de camere nu este cel de care ai nevoie. Planifică pe termen lung!

Securitate!

E un lucru pe care-l pui, cu siguranță, pe ultimul loc în lista priorităților. Nu mai este suficient doar un gard înalt și un semn pe care să scrie „Câine rău!”. Securizarea casei în totalitate, și deci protejarea locuitorilor ei, înseamna și instalarea alarmelor de gazalarmelor de incendiu sau alarmelor de inundație, în afara celor de patrundere prin efracție. Viața la casă nu înseamnă doar libertate, ci și responsabilitate! Trebuie să ai în vedere toate aceste detalii de la început!

Dependințe!

Majoritatea clienților vizualizează construcția casei și… doar a casei! Nu uita să ai în vedere și necesitatea unui garaj sau a unor dependințe. Un garaj se poate dovedi util poate peste 5 ani, chiar dacă acum nu deții o mașină! De asemenea, o bucătărie de vară sau un depozit pentru materialele, unelte și diverse obiecte poate deveni indispensabil mai devreme decât crezi. Ținând cont că este mai greu sa construiești anexe odată ce ai finalizat casa, este mai bine să le iei in considerare înca de la inceput, cand iti faci planul impreuna cu arhitectul si constructorii!

Stai aproape! 🙂 Actualizăm materiale informative pentru tine periodic! Echipa proiectcase.ro este la dispoziția ta oricând!