Un subiect de interes pentru toti cei care au un astfel de plan, perioada optima pentru constructia casei poate fi un punct bun de plecare pentru demararea tuturor procedurilor necesare: pregatirea documentelor, alegerea si realizarea proiectului, obtinerea autorizatiilor.

Cand este bine sa construim casa?

Raspunsul la intrebare sta chiar in planurile si dorintele tale, precum si in… bugetul pe care il ai pregatit, evident! 🙂 Orice moment este bun pentru constructia casei, caci un astfel de pas nu poate fi decat motiv de bucurie! 🙂 Daca ne referim, insa, la perioada anului in care este cel mai bine sa deramam constructia, raspunsul variaza in functie de doua mari criterii:

  • Iti doresti finalizarea la cheie a casei in acelasi an?
  • Vrei sa stagnezi constructia casei la rosu, cu acoperisul facut, si sa o finalizezi anul urmator?

In functie de raspunsul la intrebare, iata si variantele indicate de specialisti:

Constructie casa la cheie intr-un an

Daca iti doresti ca noul tau camin sa fie finalizat in acelasi an in care ai inceput constructia, este indicat sa demarezi santierul in sezonul de primavara.  In functie de proiectul casei si de complexitatea acestuia poate dura pana la doua luni ridicarea la rosu a casei cu tot cu acoperis. Nu uita ca bunul mers al lucrurilor poate fi modificat de o multime de factori externi asupra carora nu ai control, cum ar fi conditile atmosferice.

Odata ce acoperisul este finalizat, starea vremii nu mai reprezinta un factor determinant in constructia casei, caci lucrarile se muta la interior. Specialistii recomanda sa nu se inceapa imediat finisarea peretilor si a pardoselii, ci sa mai asteptati 10-20 de zile, timp in care se poate lucra la instalatiile electrice si sanitare.

Constructia case la rosu, cu acoperis

Daca ai decis sa incepi constructia casei pe etape, iar in prima faza iti doresti doar ridicarea la rosu si finisarea acoperisului, poti alege un termen mai lejer. Practic, nu esti deloc in criza de timp indiferent de perioada in care decizi sa incepi constructia.

Poti, insa, sa alegi o perioada in care preturile de constructie sunt mai avantajoase pentru tine, si anume primavara devreme sau in sezonul de toamna. Recomandat ar fi, in cazul in care zidurile casei nu sunt realizate din caramida, ci din BCA, sa cereti aplicarea unui strat de tencuiala exterioara si acoperirea ferestrelor si usilor de la intrare.