E una din întrebările pe care le primim cel mai des: cum reduc costurile? Nu toată lumea dispune de un buget nelimitat atunci când construiește o casă, așa că e firesc încercăm să optimizăm cât de bine putem cheltuielile.

Construcția unei case reprezintă o investiție majoră pentru oricine, iar dacă bugetul este unul fix, apariția cheltuielilor neprevăzute (care vor exista cu siguranță) poate reprezenta o problemă. Dar fiindcă nimic nu e de nerezolvat, noi îți oferim o listă de sfaturi care te vor ajuta cu siguranță să te încadrezi în bugetul plănuit de tine pentru construcția casei.

Buget construcție casă: cum să reduci costurile!

Trebuie să știi de la început că nu poți să prevezi încă din faza de proiect toate cheltuielile neprevăzute. Acestea vor apărea, însă pot fi ținute sub control dacă ai în vedere din start următoarele 3 aspecte:

1. Alege un design minimalist!

Deși ești tentat să urmezi tendințele din reviste, aspectuoase și complicate, nu uita că în final costurile vor crește iar execuția proastă (elementele arhitecturale complicate pot fi ușor greșite în lipsa unor profesioniști experimentați) te va costa și mai mult la momentul reparațiilor. Așadar, recomandarea echipei proiectcase.ro este să mergi pe linii drepte și forme geometrice: nu se demondează niciodată, iar stilul minimalist conferă o eleganță aparte, fiind în același timp foarte ușor de customizat.

2. Construiește etaj!

Deși așa ar putea părea, să știi că etajul nu e neapărat semnul opulenței, ci… al economiei! Optează pentru o casă cu etaj, căci vei avea mai multă suprafață la mai puține costuri! De exemplu, dacă vrei să ai o suprafață totală de 200 de metri pătrați, o casă la sol ar presupune 200 de metri pătrați de fundație și acoperiș. Dacă optezi pentru etaj, totul se reduce la jumătate!

3. Plătește la rezultat, nu la timp de execuție!

Există echipe specializate care percep banii la timpi de execuție. Recomandarea noastră este să optezi pentru plată pe etape (ex. fundație, ziduri, acoperiș). Nu uita, de asemenea, că existența unui diriginte de șantier îți poate salva din consturile de construcție ale casei, căci va organiza optim atât timpii cât și execuția.